Baby shower spel – Top 18 mest underhållande spelen

Planerar du en baby shower? Då får naturligtvis Baby Shower-spel inte saknas. Det kommer att leda till många skratt och glada minnen för dig och dina vänner, svägerskor, kollegor eller (svär)mor. Spela de snabba baby shower-spelen mellan alla andra roliga aktiviteter du planerat. Och den blivande mamman, oavsett om hon gillar spel eller inte, kommer att få en oförglömlig baby shower.

Vi har listat alla baby shower-lekar för dig.

Det här spelet liknar det berömda 30 sekunder-spelet. Men du gissade rätt: alla ord har med graviditet, förlossning och de första veckorna som nybliven mamma att göra.

Baby shower spel

Spelet spelas i lag mot varandra. Där någon måste beskriva så många som möjligt av dessa baby shower-ord på 30 sekunder. Du får ett poäng för varje ord som du gissar rätt. Vilket lag kan gissa flest ord rätt?

Du kan självklart även förbereda det här spelet helt själv genom att skriva orden på lappar, men som spelfantaster har vi förberett allt för dig. Du får till exempel en kort spelförklaring och du kan enkelt skriva ut och klippa ut korten med alla ord. Totalt finns det 125 ord att gissa! Du får det här babyshower-spelet gratis tillsammans med vårt Gender Reveal-spel. Vill du veta mer?

Gender Reveal-spelet

Beställ spelet Gender Reveal och få spelet 9 Months Baby Shower gratis.

Spelet som luktar blöja

Vänj dig vid det, snart kommer du att ha blöjor fulla av illaluktande babybajs. För att bli van vid stanken är det här ett superkul barnkalasspel att spela. Mycket enkelt, smörj in väldoftande eller illaluktande produkter på olika blöjor. Den blivande mamman måste lukta på alla blöjor för att gissa vad som finns i dem. Till exempel jordnötssmör, Mothercare-produkter, lök, stinkande ost osv.

luiers ruik spel

Babyshower bingo

Du spelar inte bingo med nummer som ska dras, utan snarare med typiska ord som förknippas med en babyshower. Alla har ett bingokort framför sig medan ni pratar fritt om precis vad ni vill. Om ett ord som finns på ditt bingokort får du markera det. Den som först har ett fullt kort vinner.

Babshower bingo
Baby shower-paketet

GRATIS paketet för baby shower? 

Ladda ner det kostnadsfria paketet för Babyshower och överraska dina vänner och din familj med ett roligt och originellt tillägg till din babyshower fest.

  • Bingo för babyshower
  • Alfabet för babyshower
  • Spådomsspel för babyshower

Baby shower spel: mätning av gravidmagen

Vem kan bäst uppskatta omkretsen av gravidmagen i centimeter? Ta ett garnnystan och en sax. Alla får klippa ett snöre av hur stor man tror att omkretsen på gravidmagen är. Ta sedan ett måttband och mät det. En enkel babyshowerlek som går snabbt, men också väldigt kul att få reda på hur stor magen faktiskt är.

Gissa bebisfoton

Be alla som kommer till din baby shower att skicka ett bebisfoto av sig själva. Skriv sedan ut dessa och ställ upp dem på en rad. Kommer gästerna kunna gissa vem som är vem på fotona?

Ett baby shower spel du kan spara

Hur roligt är det inte att i förväg gissa barnets kön och vad han eller hon kommer att heta? Be dina gäster fylla i detta i förväg, tillsammans med en fin önskan för barnet. Skriv ut alla dokumenten och du har precis skapat en fin bebis minnesbok som du kan spara för alltid.

Bebis gissningar

Provsmakning av bebis snacks med ögonbindel

Hmm, det här är inte den godaste delen av en baby shower. Men det är ett superkul spel. Köp olika bebis snacks och låt den blivande mamman smaka på dem med förbundna ögon. Kan hon lista ut de rätta smakerna? Praktiskt, på så sätt vet du i förväg vilken smak som kommer att passa bebisen!

Fredagseftermiddagsdrinkar i en nappflaska

För alla blivande mödrar som uppskattar ett glas vin är fredagseftermiddagen en favorittid. Det är synd, för det är inte tillåtet när man är gravid. Som ett skämt kan du fylla en nappflaska med olika läckra alkoholfria drycker. Kan hon gissa vilka smaker det är?

Roligt babyshower-spel: få ner spiken i flaskan

Vem känner till det här spelet? Du måste ha spelat detta många gånger som barn på barnkalas. Men det här är en ännu roligare version av det. Alla måste placera en kudde eller en ballong under sin tröja. Man knyter ett rep runt “gravidmagen”, med en spik som hänger längst ner.
 
Vem blir den första "gravida" personen som får ner spiken i flaskan? Den här babyshower-leken kommer garanterat att få alla att le.

Alfabetet för barnnamn

Syftet med det här spelet är att komma på ett gulligt namn med alla bokstäverna i alfabetet. Spela i lag mot varandra. Vem kommer först i mål och vem har kommit på de sötaste namnen? Vem vet, du som blivande mamma kanske till och med hittar inspiration till barnets namn.

Alfabetet for barnnamn

Karaoke med barnsånger

Hitta en fin lista med barnsånger på till exempel Spotify eller YouTube. Kan du alla barnsånger? Eller behöver du öva på dem lite mer? Det är också roligt att till exempel plötsligt stoppa musiken och låta den gravida kvinnan försöka avsluta sången på egen hand.

Gissa babyprylen

Låt oss se hur väl den blivande mamman redan känner till alla babygrejer? En rolig baby shower lek för att spela snabbt mellan andra aktiviteter under festen. Sätt en ögonbindel på den gravida kvinnan och turas om att förhör henne med prylar som har med graviditet, förlossning och barn att göra. Tänk napp, nappflaska, blöja osv.

Quiz för baby shower

Vi älskar frågesporter! Gör du också det? Då kan du spela det här speciella frågesportspelet skapat speciellt för barnkalas. Hur mycket vet du om allt som har med graviditet och barn att göra? Det verkar enkelt, men vi tyckte att frågorna i det här baby shower-spelet var ganska kluriga.

>> Spela frågesporten om baby shower här

Baby shower spel: Hur dyrt är ett barn?

Svaret är enkelt: mycket dyrt. Men... du får så mycket tillbaka! I det här baby shower-spelet ska den gravida personen gissa hur dyrt något är. Se till att du först tar reda på priserna på några produkter. Visa dessa varor och låt den gravida personen uppskatta hur mycket det kostar. Oj, hon kommer nog ibland att bli ganska chockad av priserna.

Kreativa spel för baby shower

Om du vill vara ännu mer kreativ på din babyshower har vi några riktigt bra idéer till dig.

Dekorera blöjor

Att du snart kommer att behöva många blöjor är ett faktum. Men hur trevligt vore det inte att se en vacker skapelse med fina lyckönskningar skrivet på blöjan? Sätt igång genom att dela ut pennor som går att skriva med på tyg och låt dina gäster dekorera blöjans utsida och genom att skriva en personlig text och signera med sitt namn på den.

Baby “Pictionary”

Älskar du att rita? Då är det här baby shower-spelet perfekt för dig. Återigen delar du in gruppen i lag. Gör så många teckningar som möjligt på 30 sekunder inom gruppen och resten av gruppen får gissa vad det är. För varje föremål som gissas rätt får ditt lag ett poäng. För den här leken fungerar det utmärkt att använda korten från 9-månadersleken.

Teckning på en haklapp

Man kan inte ha tillräckligt med haklappar. Spott och barnets första tuggor, allt hamnar på haklapparna. Därför är det roligt att färglägga haklapparna tillsammans med dina gäster. Eller gör en haklapp med ett fint ordspråk till din bebis. Köp till exempel några haklappar utan tryck eller text. Använd vattenfasta pennor, så att när du tvättar haklappen är det bara allt kladd från den halvätna bebismaten som försvinner, men inte din vackra skapelse.

Färgläggning av bebis bodysuits

Du kan göra samma sak som ovan fast med bebis bodysuits. Du kommer i princip att se ditt barn iklädd bodysuits varje dag. Så hur trevligt vore det inte att se dina baby shower-gästers skapelse?

Baby shower-paketet

GRATIS paketet för baby shower? 

Ladda ner det kostnadsfria paketet för Babyshower och överraska dina vänner och din familj med ett roligt och originellt tillägg till din babyshower fest.

  • Bingo för babyshower
  • Alfabet för babyshower
  • Spådomsspel för babyshower

Har du fått nog av roliga idéer för babyshower?

Bland alla dessa 18 baby shower-lekar finns det säkert minst en rolig idé som du kan använda för att underhålla dina gäster. Vi önskar dig allt gott för dig, din familj och den blivande babyn!

Related Posts
No related posts for this content

Richard en Marjolein

>