• Home  / 
 • Barn  / 

Halloween pyssell; De 20 roligaste idéerna, med gratis utskrivbara pysseltips och spel

Lägg limmet, saxen och tejpen på bordet. Det är dags för halloweenpyssel! När dagarna blir alldeles för korta och det blir mörkt tidigt på kvällen är det härligt att göra hemmet lite mysigare igen. Ja, riktigt mysigt. Med alla dessa halloweenpyssel kommer det till och med kunna bli riktigt spännande. I den här e-boken har vi listat våra bästa idéer för halloweenpyssel. Oavsett om du ska göra halloweenpyssel med småbarn eller med äldre barn: alla kan göra det och det är inte läskigt. För att göra det enklare för dig har vi också lagt till några gratis mallar för Halloween-pyssel, bara för dig.

Gratis e-bok Halloween pyssel
* Inkluderar gratis pysselsmallar och minnesspel

Vill du ha alla dessa roliga Halloween-pysselidéer? Beställ sedan den kostnadsfria e-boken.

Gör skelett av bomullspinnar

Skapa minnen från Halloween

När vi var barn tillverkade vi många spel själva. Om ett spel var för dyrt började vi tillverka det själva.
Det blev en succé. Hur trevligt är det inte att skapa ert eget och unika minne med Halloween-pyssel? För att göra det enkelt för dig har vi redan gjort en mall för Halloween-minnen åt dig. Allt du behöver göra är att klippa ut den! 

>>Se minnesmallen i den här e-boken.

Skapa minnen från Halloween

Göra spindelnät

Det finns självklart många olika sätt som du kan göra spindelnät, i alla former och storlekar. Vi har valt en Halloween-aktivitet som alla barn kan göra
Det kan enkelt göras men det är också roligt. Det här behöver du:

 • Glasspinnar (du kan också använda långa spett)
 • Valfri färg för att måla glasspinnarna i Halloween-färgerna orange, svart eller vitt
 • Ull
 • Sax och lim
 • Låtsas-spindlar
Göra spindelnät

Skapa Halloween-figurer från toalettrullar

Börja spara tomma toalettrullar eftersom det här uppdraget är superlätt för att du ska kunna skapa ditt eget Halloween-hantverk. Allt du behöver är lite lim, färgat papper och en sax. I Pinterest-videon kan du se fina exempel som kan göras av alla.

Hängande Halloween fladdermushantverk

Med denna Halloween-fladdermus kan du skapa ett dolt meddelande från någon. Barn älskar att lägga något under vingarna. Om du ska fira en Halloween-barnfest är det här hantverket också roligt att göra Halloween-inbjudningar

>> I vår e-bok hittar du mallar att klippa ut.

Hängande Halloween fladdermushantverk

Fladdermusfingermålning som ett Halloween-hantverk

Okej, du måste verkligen vara på rätt humör för den här, eftersom fingermålning betyder att det kommer att bli rörigt. Men å andra sidan, dina barn kommer att njuta av att skapa fladdermöss för Halloween. Och det är väldigt enkelt. Vad du behöver:

 • Färgat papper
 • Vitt papper för att klippa ut fladdermöss
 • Sax (och eventuellt tejp)
 • Fingerfärg
 • Tvål 

Klipp ut de vita fladdermössen (exempel finns i vår gratis mall). Fäst dem på ett svart papper med dubbelvikt tejp. Då kan barnen pricka att måla dem med fladdermusens kanter väl målade. Ta bort de vita fladdermössen när färgen är torr och din Halloween-målning är klar. Busenkelt

Halloween-hantverk

Måla mandariner

Det coolaste är naturligtvis att lägga en riktigt snygg pumpa framför din dörr till Halloween. Men sanningen är att det verkligen inte är vår grej att karva pumpa. Det är ju så svårt och rörigt.

Vad barnen verkligen gillar och vad som är mycket enklare är att måla mandariner för Halloween. Och dessutom, ser det inte superglatt ut på Halloween? I vår e-bok hittar du några exempel med roliga Halloween pumpa-ansikten som dina barn kan använda.

Måla mandariner
Halloween-spöken

Skapa snurrande Halloween-spöken

Dessa spöken är lätta att göra inför Halloween. Och det är dessutom en mycket bra övning för småbarn, för att till exempel utveckla motoriska färdigheter. Eftersom det är ganska svårt att klippa i en cirkel längs linjerna. Ett helt gäng snurrande spöken ger en superkul Halloween-stämning, visst?

I den fria mallen kan du skriva ut provspöken. Om du gillar att göra Halloween-spöken själv finns det också en utan ansikte.

>>I vår e-bok hittar du mallar att klippa ut.

Mumie-ljuslyktor inför Halloween

Detta Halloween-hantverk borde inte saknas i ditt hus. Mumiens ljuslyktor. Lätta att göra och en superrolig Halloween-aktivitet. Det här behöver du:

 • Tomma glasburkar
 • Bandage
 • Öljetter
 • Lim och sax
Mumie-ljuslyktor inför Halloween
Mumie-ljuslyktor inför Halloween

Letar du efter en rolig aktivitet att göra med eller för dina barn?

Vi har ett superkul spel för barn mellan 9 och 13 år: The Escape Room ”Faraos skatt”.

 • För ditt eget hem eller skola
 • Lärorikt
 • Garanterat roligt

Måla stenar som spöken

Att måla stenar är alltid bra. Varför? Barn gillar att hitta stenar, du kan alltid göra det (oavsett om det är Halloween-hantverk eller målade med djur eller dockor) och det ser bra ut i ditt hem.

Vi har listat några exempel för att ge dig lite inspiration:

Måla stenar som spöken
Måla stenar som spöken

Halloweenpyssel: Pumpa och spökkrans

Vi såg denna fantastiska Halloween-krans på Pinterest. Superkul att pyssla till Halloween, eller hur?

Halloweenpyssel

Halloweenpyssel: Flygande spöken, kul för klassrummet

Ett annan rolig Halloween-pyssel som är bra att göra i klassrummet, till exempel. Du behöver detta för de flygande Halloween-spökena:

 • Vita pappkoppar
 • Svart markör
 • Möjligen ögon
 • Vitbok
 • (Vitt) rep för att hänga upp Halloween-spökena
Halloweenpyssel: Flygande spöken

Göra en ”wuppy”-pumpa

Detta var en favorit förr i tiden: ”Wuppy” hantverk. Men wuppies är naturligtvis en trevlig hantverksidé för Halloween pumpor. Vi har inkluderat den här i listan eftersom du kan göra det mycket enkelt med bara ull och sax.

Göra en ”wuppy”-pumpa

Halloweenpyssel: Häxa med hatt

Naturligtvis bör häxor inte saknas i din Halloween-verkstad. Detta hantverk är lätt att göra. Du behöver:

 • Vit pappersplatta
 • Eventuellt måla
 • Papper för att göra hatten, bland annat
 • Hålslag eller sax
 • Ull och eventuellt pärlor
 • Papper, knappar eller pärlor för ansiktet
Halloweenpyssel: Häxa med hatt

Klipp ut Halloween spindelnät från papper

Oavsett om du letar efter höstens pysselidéer eller till Halloween. Spindelnät är alltid roliga att göra. Och dessa är lätta att klippa ur papper. I den (engelska) bloggen kan du se steg för steg hur man gör dem. Vad behöver du?

 • Papper
 • Sax och lim
 • Rep för att hänga upp det
 • Falska spindlar
spindelnät från papper

Lysande spöken

Ser de inte mysiga ut? Söta Halloween-spöken som lyser. Enkel att göra för alla. Använd bara några gamla mjölkkartonger och leta fram din julbelysning från vinden. Rengör mjölkkartongerna och gör små luckor på baksidan av kartongen. Sedan kan barnen rita Halloween-figurer på den med tjocka svarta markörer. I videon kan du se några fina exempel.

Halloween pumpa-stämplar av potatis eller äpplen

Har du lite gammal potatis liggande? Släng dem inte, för det är superkul att pyssla med till Halloween.

Skär potatisen på mitten och skär ett ansikte, som en Jack’o Lantern-pumpa. Du kan också göra olika ansikten. Låt dina barn doppa stämpeln i orange färg, så att de kan använda dem för att måla.

Halloween pumpa-stämplar

Halloween-bokmärke som fladdermus

Ett roligt Halloween-pyssel är detta bokmärke. Och praktiskt också. Du behöver bara skriva ut och vika den så är du klar. I vår e-bok hittar du en gratis mall för detta bokmärke.

Halloween-bokmärke som fladdermus

Halloween recept och godis

Blev du hungrig under allt Halloween-pyssel? Hur trevligt är det inte att stanna i Halloween-andan! Det är därför vi har listat några roliga Halloween-snacks och Halloween-godisidéer åt dig.

Hackad fingerkorv

Mums, det här ser ganska riktigt ut, eller hur? Ett avhugget finger. Det passar perfekt in i Halloween-temat och det är så enkelt att göra. Ta bort "spiken" från korvspetsen på frankfurtern och gör skåror där knogarna är. Lägg sedan på en stor klick blod, ehh .. Jag menar tillsätt tomatketchup, så är du färdig. En superkul och välsmakande Halloween-godbit.

Hackad fingerkorv

Hälsosam Halloween bus eller godis

Du kan förvandla vilken banan eller druva som helst till en rolig Halloween-godisidé. Det här ser både gott och hälsosamt ut!

Hälsosam Halloween

Halloween-godis: snurrande klubba

Detta Halloween-godis är enkelt att göra och är en bra billig munsbit för klassrummet. Lägg till ett personligt meddelande från ditt barn så är du klar! Också trevligt som gåva på ett Halloween barnkalas.

Baka spindelkakor

Lyckligtvis är spindlarna gjorda av choklad och det finns inga riktiga kryp i kakorna. Men dessa spindelkakor är perfekta som mellanmål för Halloween-hantverk. I (engelska) bloggen kan du läsa hur du kan göra dem.

Baka spindelkakor

Önskar dig en mycket härlig Halloween. Vi är väldigt nyfikna på hur ditt pysslande har varit. Kommer du att berätta för oss?

Gratis e-bok Halloween pyssel
* Inkluderar gratis pysselsmallar och minnesspel

Vill du ha alla dessa roliga Halloween-pysselidéer? Beställ sedan den kostnadsfria e-boken.


Richard en Marjolein

>